Planta Nubo

Több mint egy hónapja bezárt az esseni Spiel, de még mindig nincs vége az újdonságok sorozatának. Mágnesként hatott a figyelmünkre a Planta Nubo. Sok-sok hívó szó volt körülötte. A szerzőtrió legismertebbje: Uwe Rosenberg, senkinek sem kell bemutatni. Öt játéka van a BGG top 100-as listáján (például a Le Havre), több mint 25 éve meghatározó név a német dizájnerek körében. Szerzőtársai: Michael Keller és Andreas "ode." Odendahl az ő nevűk a La Granha dobozáról lehet ismerős.

Blood Rage of Burgundy

Stefan Feld legsikeresebb játéka és a BGG TOP 100 17. helyezettje a The Castles of Burgundy. Szinte mindenki ismeri. Kiváló játék, DE meglehetősen nagy rés tapasztalható a téma és a mechanizmusok közt. Senki sem fogja magát a francia késő-középkorban érezni, aki ezzel játszik. Vannak viszont kiváló, változatos döntési lehetőségek és magas pontszámok. Szükséges néhány parti gyakorlás, de ha belejövünk nem ritka a 200-250 pontos eredmény. Jutalmazó a pontszámítási rendszere, és ha a győzelem a célunk, többféle út áll nyitva előttünk.

Great Western Trail – Argentina

Folytatások és áttematizált vagy PC-sített újrakiadások jellemzik Alexander Pfister munkásságát az utóbbi időben. Első pillantásra úgy tűnhet, hogy a mester arccal a kassza felé játszik. Próbáljunk meg megfeledkezni a körítésről, hogy ne maradjunk le egy tehetséges szerző kiváló játékáról! A Great Western Trail – Argentina a 2016-ban megjelent és azóta második kiadást kapott a Nagy Western Utazás pampákon játszódó folytatása.

Old but Gold 6 - El Grande

Rovatunk mai kiszemeltje az 1995-ben megjelent El Grande. A játék Spanyolország XV. századi történelmét veszi alapul. 12 királyság, egy megye, egy fejedelemség és a Baszk tartományok osztozkodnak a mai Spanyolország területén. Az ország öt etnikai csoportból áll: spanyolok, baszkok, galíciaiak, katalánok, és a maurenek. Az arisztokrácia, főképp a Grande-k, a kor főnemesei, irányították az eseményeket. Minden régió növelni akarta a hatalmát és befolyását.

Il futuro di Luciani

Ez nem egy rovat, de ha az lenne, akkor kristálygömb lenne a neve. Ma megjelenés előtt álló játékokkal foglalkozunk. A csoportosítás ezúttal nem tematikusan, hanem szerző alapján történik. Igen, van egy szerző, akinek az előkészületben lévő játékaiból is lehet ötös listát csinálni! Ki lehet Ő? 

-Természetesen nem más, mint az olasz bajnok, a Tiletum és a Gólem dizájnere, akinek már számos friss megjelenésű játékát teszteltük: Simone Luciani. Lássuk miken dolgozik a mester: