#kiprobaltuk

Közzétette: Balázs, 2023 március 21

Legutolsó Végítélet cikkünkben bemutattunk öt játékot, amiket talán joggal nevezhetünk a Lovecrafti játékok fő (hazai?) képviselőinek. Azonban most békésen tovább rettegünk, mert szerencsére ötnél nem ér véget a lista, még rengeteg említésre méltó név van, amik érdemesek rá, hogy foglalkozzunk velük. Aki szeretne ebben az univerzumban elmélyülni, az ebben a cikkben szereplő neveket is érdekesnek fogja találni, és remélhetőleg bővül is a témában érdeklődők listája.

Kíváncsi vagy a teljes cikkre? A lenti linken megtalálod:
22. Kipróbáltuk - Frostpunk, the board game Balázs 2023. 03. 19., v – 09:37
Megjelenés időpontja

Világvége, szétfagyás, reaktor, gyerekmunka, törvények. Na de vajon működik a nagyasikerű digitális játék társasjáték változata? Szubjektív, független véleményünkből kiderül. :)

Közzétette: Gábor, 2023 február 7

Az Oureák Gaia a Földanya gyermekei, a hegyek istenei a görög mitológiában. Az ő nevükből származik a hegyekre utaló Oros kifejezés. Ennyire átgondolt címválasztással még soha nem találkoztunk társasjáték esetében. Egyetlen szóval elmond mindent a játékról: a hegyek ősi isteneinek szerepébe bújva kell majd a játékosoknak formálni a világ képét! Egyre hatalmasabb hegyek születnek isteni akaratunkból és a hegyek tetejére különféle megszentelt helyeket építhetünk.

Kíváncsi vagy a teljes cikkre? A lenti linken megtalálod:
Közzétette: Gábor, 2023 február 2

A sötét középkornak vége! Itáliában kibontakozik a Cinquecento, azaz az 1500-as évek érett reneszánsza, amikor a kultúra minden szempontból eléri, sőt meghaladja az antikvitás színvonalát. A fekete halál visszaszorult, nincsenek többé értelmetlen kereszteshadjártok. Végre eljött az ideje, hogy zavartalanul gyilkoljuk egymást csak a hatalomért!

Kíváncsi vagy a teljes cikkre? A lenti linken megtalálod:
Közzétette: Balázs, 2023 január 31

Mindig megemelem a kalapom, ha egy játékba sikerül a készítőknek sok lehetőséget belepréselniük. Megjelenhet ez kiegészítők, modulok, játékmódok, egyedi forgatókönyvek formájában (utóbbi leginkább ameriknél jellemző). Ezeknek a játékoknak a jellegzetessége (nálam legalábbis), hogy évek múltán is gyakran előkerülnek és nem gondolkozom azon, hogy el kéne-e adni őket.

Kíváncsi vagy a teljes cikkre? A lenti linken megtalálod:
Közzétette: Gábor, 2023 január 27

A granadai Al-Sabika hegyén a Nasrid-dinasztia létrehozta a történelem egyik leglenyűgözőbb építményét, a Vörös Erőd néven is ismert Alhambrát.

Kíváncsi vagy a teljes cikkre? A lenti linken megtalálod:
Közzétette: Gábor, 2023 január 24

Víz alatti városok, Ark Nova, Wayfarers of South Tigris, mi a közös ezekben a játékokban? Tárgyilagosan mindössze annyi, hogy a játékot működtető mechanizmusok közt megtaláljuk a tablóépítést. A publicisztikák viszont ennél messzebbre mennek. Mindről megjegyezték, hogy A Mars Terraformálásához hasonló, de annál élvezetesebb játékélményt fognak kínálni. Szerkesztőségünk is megtalálta a maga „trónkövetelőjét”.  Ez egy roppant szubjektív, ennélfogva nagyon megosztó tartalom, ezért rögtön az elején le kívánjuk szögezni, hogy a bemutatott játék saját jogán is kiváló darab, nincs szüksége az összevetésre.

Kíváncsi vagy a teljes cikkre? A lenti linken megtalálod:
Közzétette: Pisti, 2023 január 17
Nem tagadom, a Víz alatti városok egy számomra nagyon kedves társas, így kíváncsian vártam az év végét, hiszen magyarul is megjelent Suchy mester (társszerző Ross Arnold) új játéka, a Faművesek. Nézzük, mit ígér a játék, és mennyire felelt meg előzetes várakozásainknak...
Kíváncsi vagy a teljes cikkre? A lenti linken megtalálod: