#végítélet

11. Végítélet: a Kifürkészhetetlen társasjáték Balázs 2022. 07. 29., p – 18:28
Megjelenés időpontja

Egy új sorozatban mely a Végítélet címet kapta, Balázs és Pisti időről időre lovecrafti társasjátékokról beszélgetnek. A debütáló adásban egy újabb megjelenésű ilyen tematikájú társas, a Kifürkészhetetlen került. 

Közzétette: Balázs, 2023 március 21

Legutolsó Végítélet cikkünkben bemutattunk öt játékot, amiket talán joggal nevezhetünk a Lovecrafti játékok fő (hazai?) képviselőinek. Azonban most békésen tovább rettegünk, mert szerencsére ötnél nem ér véget a lista, még rengeteg említésre méltó név van, amik érdemesek rá, hogy foglalkozzunk velük. Aki szeretne ebben az univerzumban elmélyülni, az ebben a cikkben szereplő neveket is érdekesnek fogja találni, és remélhetőleg bővül is a témában érdeklődők listája.

Kíváncsi vagy a teljes cikkre? A lenti linken megtalálod:
Közzétette: Balázs, 2023 március 7

A horror témájú társasjátékok műfajában talán a legszélesebb körben feldolgozottak a 20. század elején alkotott H.P. Lovecraft író munkássága nyomán született játékok. Talán már mindenki hallott a Cthulhu mítoszról (kimondani már annál kevesebben tudják), a csápos óriási istenségről, aki igyekszik romba dönteni a világot. Több helyen és formában feldolgozták már a történetét, sok játék és társasjáték a saját arculatára formálta: gondoljunk csak az aranyos plüss Cthulhu-ra vagy a Munchkin Cthulhura.

Kíváncsi vagy a teljes cikkre? A lenti linken megtalálod:
12. Végítélet: Arkham Horror 3. kiadás Balázs 2022. 09. 10., Szo – 13:02
Megjelenés időpontja

Egy új sorozatban mely a Végítélet címet kapta, Balázs és Pisti időről időre lovecrafti társasjátékokról beszélgetnek.Ebben az adásban az Arkham Horror 3. kiadását szerették és gyűlölték. :)